AFYONKARAHİSAR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim –Öğretim Yılı Törenle Başladı...

 Şehit Sami Çifci İmam-Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen Eğitim ve Öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası kutlama programına Valimiz Sayın  Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcısı Erhan Günay,...
2016-2017 Eğitim –Öğretim Yılı Törenle Başladı...

        Şehit Sami Çifci İmam-Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen Eğitim ve Öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası kutlama programına Valimiz Sayın  Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcısı Erhan Günay, İGM Başkanı Salih Sel, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Müdürleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı, okula ismi verilen şehidimizin ailesi, öğretmenler, öğrenci velileri ve okul öğrencileri katılımıyla gerçekleşti.

 

       İlköğretim Haftası kutlama ve Eğitim ve Öğretim yılı açılış programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterileri sunuldu ardından Şehit Sami Çifci İmam-Hatip Ortaokulu Müdürü Nuri ÖZÇELİK konuşmalarında öğrencilerimiz  donanımlı olmalı ve  öğrencilerimiz yaptıkları işleri en iyi şekilde yaparak ülkemize en iyi biçimde hizmet etmeleri gerektiğini belirttiler.

 

      Şehit Sami Çifci İmam-Hatip Ortaokulu’na ismi verilen şehidimiz Sami ÇİFTÇİ’nin babası Mehmet ÇİFTÇİ duygusal konuşmalarıyla törene katıldılar. Mehmet ÇİFTÇİ şehidimizle yaşadığı anıları paylaştı ve biz evladımızı helal lokma ile büyüttük, devletimize feda olsun, devletimize canımız, malımız ve her şeyimiz ile bizler hazırız. Allah devletimizi başımızda baki eylesin ifadeleriyle sözlerine son verdi.

 

       İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin YALÇIN şehidimiz Sami ÇİFTÇİ’nin babasının ardından duygularını ifade etmekte zorlandığını,15 Temmuz’da verdiğimiz şehitlerimize rahmet,gazilerimize şifa dilediler.15 Temmuz’da yaşanan elim olayların öğrencilerimize ders olması gerektiğini ve bundan kendi payımıza düşen sonuçları çıkararak daha azimli,kararlı ve çalışkan olmak zorunda olduğumuzun altını çizdi.Tüm öğrenci,öğretmen,veli ve idarecilerimize başarılar dileyerek konuşmalarını sonlandırdılar.

 

      Valimiz Sayın Aziz Yıldırım eğitim hepimizin üzerine farzdır,doğru eğitim –öğretim yapılması gerektiğini belirten valimiz sözlerine “15 Temmuz 2016 tarihini hiçbir zaman unutmamamız gerektiğini belirtmek istiyorum. Bu darbe girişiminde bulunan bahtsızlar, o cüretkâr insanlar öyle bir gaflette bulundular ki bu güzel vatana ve millette silah tevdi ettiler. Hâlbuki bu vatanın ve milletin okullarında kendilerini yetiştirmişlerdi. Devletimiz tarafından kendilerine sağlanmış olan imkânları kullanarak yetiştiler. Ama kendileri 15 Temmuz akşamı bunu vatan ve millete ters bir şekilde ve düşmanlık şeklinde kullandılar. Bu doğru bir eğitim değildir. Öğretmenlerimiz zaten bu konuları da derslerinde işleyecekler.”şeklinde son verdiler.

 

      İlköğretim Haftası kutlama ve Eğitim ve Öğretim yılı açılış programı okul gezisiyle son buldu.

 

22-09-201622-09-201622-09-201622-09-201622-09-201622-09-201622-09-201622-09-2016

 

 

 

Selçuklu Mahallesi. Adnan KAHVECİ Caddesi. No24 03100 Merkez / Afyonkarahisar - 02722137603 (PBX)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.