AFYONKARAHİSAR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı...

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılış ProgramıOrman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Sayın VeyselEROĞLU’nun katılımıyla28 Eylül 2015’te saat 11.00’de Afyon Lisesi’nde yapıldı.Gerçekleştirilen törene Afyonkarahisar Valisi Hakan YusufGÜNER, Belediye Başkanı Burhanettin ÇOBAN, Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN, İl Protokolü, okul müdürleri, Afyon Lisesi öğrenci ve velileri katıldı.
2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı...

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılış ProgramıOrman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Sayın Veysel  EROĞLU’nun katılımıyla  28 Eylül 2015’te saat 11.00’de Afyon Lisesi’nde yapıldı.Gerçekleştirilen törene Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf  GÜNER, Belediye Başkanı Burhanettin ÇOBAN, Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN, İl Protokolü, okul müdürleri, Afyon Lisesi öğrenci ve velileri katıldı.

İl Millî Eğitim Müdürümüz Metin YALÇIN  yaptığı konuşmada öğrencilere,velilere ve öğretmenlere ayrı ayrı seslenerek okulların ancak öğrenci ile hayat bulduğunu,onların hedeflerine ulaşmasında okul ve velilerin el ele vermesinin gerektiğini vurguladı. Öğretmenlerin özverili çalışmasının gençlerin geleceğinde büyük bir yeri olduğuna dikkat çeken Metin YALÇIN “Bu mesleğe kutsal sıfatını kazandıran ancak ve ancak sizin fedakârlıklarınızdır.”diyerek sözlerini tamamladı.

Vali Hakan Yusuf GÜNER de konuşmasında öğrencilere seslenerek  “Değerli öğrenciler biz hem bölgemizde hem dünyada büyük hedefleri olan genç nüfusu uhdesinde barındıran güçlü bir ülkeyiz. Biz gençlerimize ne kadar iyi bir yatırım ve eğitim sunabilirsek, onları ne kadar donanımlı hale getirebilirsek bu iddiamızı, hedeflerimizi o kadar büyüterek ilerleme imkanına sahip olabiliriz. Büyük mütefekkir Nurettin Topçu ifadesinde ‘İlim ruh için süt gibidir, ışık gibi bir gıdadır. Onun ilk ve son gıdasıdır. Onu küçük yaşta alamayan ruhlar kemik hastalığına tutulabilirler.’ diye eğitimin önemini ve gençliğin önemini ifade etmiştir.” diye konuştu.

Törende yaptığı konuşmada, kendi lise anılarını anlatan ve heyecanından bahseden Bakan Eroğlu, bir Bakan olarak hayattaki başarısında öğretmenlerinin büyük pay sahibi olduğunu ifade etti. Bakan Eroğlu, konuşmasında öğrencilerden çok çalışacaklarına dair söz alarak, “Benim burada çok büyük hatıralarım var. Anlatsam saatler olur. Ama şunu ifade edeyim, ben de bugün adeta sizlerin sıralarındaymışım gibi aynı heyecanı yaşıyorum. Tam bu liseye başladığım günü hatırlıyorum. Gerçekten büyük bir heyecan vardı.”şeklinde konuştu.Yapılan konuşmaların ardından okul birimlerinin gezilmesiyle tören sona erdi.

 

 

Selçuklu Mahallesi. Adnan KAHVECİ Caddesi. No24 03100 Merkez / Afyonkarahisar - 02722137603 (PBX)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.