AFYONKARAHİSAR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 Eğitim Ve Öğretim Yılında Okutulacak Seçmeli Derslerin Seçimi Hakkında Toplantı Yapıldı...

2023-2024 Eğitim Ve Öğretim Yılında Okutulacak Seçmeli Derslerin Seçimi Hakkında Toplantı Yapıldı...

2012-2013 eğitim öğretim yılında itibaren uygulamaya konulan ve 6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 9. Maddesi "İlköğretim kurumları; dört yıl süreli ve zorunlu ilkokullar ile dört yıl süreli, zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkân veren ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarından oluşur. Ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarında lise eğitimini destekleyecek şekilde öğrencilerin yetenek, gelişim ve tercihlerine göre seçimlik dersler oluşturulur. Ortaokul ve liselerde, Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamberimizin hayatı, isteğe bağlı seçmeli ders olarak okutulur. Bu okullarda okutulacak diğer seçmeli dersler ile imam-hatip ortaokulları ve diğer ortaokullar için oluşturulacak program seçenekleri Bakanlıkça belirlenir." kapsamında yürütülen Din, Ahlâk ve Değerler Alanı Seçmeli Derslerinin tercih süreçleri hakkında istişarelerde bulunmak, örnek ve özgün çalışmaların yaygınlaşmasını sağlamak ve tecrübe paylaşımını gerçekleştirmek üzere;

2023-2024 eğitim ve öğretim yılında okutulacak seçmeli dersler hakkında değerlendirme/bilgilendirme bulunmak üzere, din öğretiminden sorumlu ilçe millî eğitim şube müdürleri ile ilimiz merkezinde bulunan temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarına bağlı  okul müdürlerinin katılımıyla,  27/01/2023 Cuma günü saat  10.00 ' da   İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda, İl Milli Eğitim Müdür Vekili  Mevlüt ÇINAR 'ın başkanlığında toplantı yapılmıştır.

27-01-2023

Selçuklu Mahallesi. Adnan KAHVECİ Caddesi. No24 03100 Merkez / Afyonkarahisar - 02722137603 (PBX)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.