AFYONKARAHİSAR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

“ Hayata Rehber Olmak ” Semineri Büyük İlgi Gördü...

    İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ve İstanbul Aydın Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü  çerçevesinde İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında düzenlenen  ve Sosyolog  Polat  DOĞRU tarafından sunulan  “ Hayata Rehber Olmak ” konulu seminerin açılışı  22/02/16 Pazartesi günü saat 10.00’da Afyon  Lisesi  Konferans  Salonu’nda gerçekleştirildi. 
“ Hayata  Rehber  Olmak ”  Semineri  Büyük  İlgi  Gördü...

    11. ve 12. sınıf öğrencilerimize yönelik olarak  düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdürümüz  Metin YALÇIN, “ Son sınıf öğrencilerimizin YGS-LYS öncesi sınav kaygılarını gidermeye yönelik seminerler konusunda İstanbul Aydın Üniversitesi bize yardımcı oldu. Yine ilk defa geçen yıl kendileriyle tercih bürosu oluşturarak doğru tercih yapma konusunda çalışmalar yaptık. İşte bu gün de öğrenci ve yöneticilerimize yönelik düzenlediğimiz bu  seminerlerle sizlerin üniversite sınavına girip kendi isteğinize  kendi yeteneğinize göre doğru tercih yapıp kendi vasıflarınıza uygun meslekler seçme aşamasında faydalı olmayı umuyoruz. Sosyolog Polat DOĞRU da bu noktada sizi  bilgilendierecek bir  uzmanımızdır.

  Sevgili gençler, sizler bizim varlık sebebimizsiniz. Çabamız sizlerin gelecekte bu ülkede söz sahibi olabilmeniz içindir. Güvencemiz sizlersiniz. Bizler gelip giderken yarının mühendisleri hukukçuları, öğretmenleri yöneticileri sizler olacaksınız. Türkiye güçlü bir ülke, Türkiye gerçekten şu anda gelmiş olduğu konumu itibariyle dikkate alınan bir ülke olmuşken sizlerle daha da ileriye gidebilecek bir ülke konumuna gelecek. Belki de dünya üzerinde ilk 10 ülke arasında yer alacak. Geçmişte nasıl anlı şanlı bir ülke olarak dünyaya hükmetmişsek gelecekte de sizin azim, gayret ve çabalarınızla  o noktalara gelebilecek. Ancak bu tablo sizlerin çalışmasına bağlı. İşte bu çalışmaları yapabilmek, doğru mesleği seçebilmek için öncelikle kendinizi tanımanız sonra da seçeceğiniz meslekle uyumlu olup olmadığınızın farkına varmanız gerekir. YGS’de de fiziken olmasa bile ruhen ve dualarımızla yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum.” dedi. Sosyolog Polat Bey’e teşekkür ederek, seminerin faydalı olması ve başarı  dilekleriyle sözü Polat DOĞRU’ya bıraktı.

 

    Sosyolog Polat DOĞRU’nun kendi tecrübeleri  ve ünlü kişilerin başarı hikayeleri ile süslediği etkileyici sunumu salondaki öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Öğleden sonraki oturumda da yöneticilere yönelik olmak üzere seminere devam edildi.

22-02-201622-02-2016

Selçuklu Mahallesi. Adnan KAHVECİ Caddesi. No24 03100 Merkez / Afyonkarahisar - 02722137603 (PBX)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.