Çocuklarımızın duyuşsal, psikomotor, sosyal ve kültürel gelişimlerinin en önemli kaynaklarından olan "Geleneksel Çocuk Oyunları"nın okul ortamlarında canlandırılması ve ders içi ve ders dışı faaliyetlerde yer alması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hizmetiçi eğitim seminerleri hazırlanmıştır. Bu eğitimler ile çocuğun duygularını yansıtma, iletişim kurma, kendini ifade etme, iyi ruh hali oluşturma ve nesiller arası kültür aktarımını sağlama amaçlarıyla çocuklarımızın hareketli oyunlara yönlendirilmesi hedeflenmektedir.
İlimiz merkez ve ilçelerimizde Geleneksel Çocuk Oyunları il koordinatörleri tarafından verilen hizmetiçi eğitim seminerlerine ortaokul kademesinden tüm beden eğitimi öğretmenlerimiz ile ilkokul ve anaokulu kademesinden birer öğretmen ve birer idareci katıldı. 6 saatlik teorik ve uygulamalı olarak verilen eğitimlerden ilimiz merkezinde 460, ilçelerimizde 1020 öğretmenimiz faydalandı.
Seminerlerin kapanış programında konuşan İl Müdürümüz Miraç Sünnetci; "Bizler çocuklarımız oynasınlar, enerjilerini sağlıklı yaşam için sarfetsinler istiyoruz. Bu açıdan sporun her türlüsü ile meşgul olmaları bireysel ve grup oyunlarında kendilerini ifade etmelerinin yanı sıra çocukluklarına ait güzel anılar biriktirmeleri en büyük amacımız. Tarihimizin ve kültürel değerlerimizin en nadide örnekleri olan Geleneksel Çocuk Oyunlarımızla öğrencilerimizi eğlendirirken kültür aktarımımızı da gerçekleştirmiş olacağız. Okullarımızda almış olduğunuz eğitimleri, eğitim öğretimle birleştirerek çalışmalarınızı gerçekleştireceğinizi umuyorum. Öğrencilerimize verilen eğitimlerin ''28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü''nde ilimiz merkezinde ve ilçelerimizde yapılacak olan "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinde" meyvelerini göreceğimize inanıyorum" dedi.