Okul Müdürlerimizle Deneyap Teknoloji Atölyeleri Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi...
Cumhurbaşkanlığımızın 100 Günlük Eylem Programlarında; iki yıllık bir süreçte 81 ilimizde 100 "Deneyap Teknoloji Atölyesi" kurulması hedeflenmektedir. Hedefler doğrultusunda başlatılan projenin ilk etabında, 12 ilimizde atölyeler faaliyete geçmiştir. Projenin ikinci aşamasında ise aralarında Afyonkarahisar'ında bulunduğu 18 ilde atölyelerin faaliyete geçirilmesi hedeflenmektedir. Bu sebeple ilimizde kurulacak atölyeler ve yürütülecek faaliyetler hakkında okul müdürlerimizi bilgilendirmek amacıyla düzenlenen toplantı İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin YALÇIN'ın katılımıyla gerçekleşti.
Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin YALÇIN'ın yanı sıra TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Bekir ÇENGELCİ, Şube Müdürlerimiz Mustafa KOÇAK, Mustafa GÜNAY, Betül ERSÖZ ÖZCAN, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah DERECİ, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet ERTÜRK, ve okul müdürlerimiz katıldı.
Toplantıda konuşan TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Bekir ÇENGELCİ; "Projede Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ana paydaş olarak yer almakta ayrıca, çalışmalar kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ve Atatürk Üniversitesi gibi kurumlarla da işbirlikleri yapılmaktadır. Teknoloji üretme yetkinliğinin en önemli bileşeni hiç şüphesiz insan kaynağıdır. Bu bakımdan, çocuklarımızın ve gençlerimizin teknoloji alanındaki gelişimleri önem arz etmektedir. Deneyap Teknoloji Atölyelerinde öğrencilerimize 3 yıl boyunca ücretsiz olarak Robotik Kodlama, Elektronik Programlama, Yapay Zekâ, Siber Güvenlik, Nanoteknoloji gibi alanlarında eğitim verilmesi planlanmaktadır. Ayrıca, öğrencilerimizin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerilerinin geliştirilmesi de hedeflenmektedir. Programa katılacak öğrencilerimiz 3 yıllık bir süreçte, hem temel teknoloji yetkinlikleri kazanma, hem de özel ilgi alanlarında derinleşme imkânı elde edecektir. Atölye programlarımız ortaokul düzeyinde hâlihazırda 4. ve 5. sınıfta eğitim gören öğrencilerimize, lise düzeyinde ise 8,9 ve lise hazırlık sınıflarında eğitim gören öğrencilerimize hitap edecektir.
Deneyap Teknoloji Atölyelerine öğrenci kabulü, iki aşamalı seçme süreci sonunda yapılacaktır. Sürecin ilk aşaması olan yazılı seçme sınavı, Atatürk Üniversitesi işbirliği ile belirtilen 18 ilde, 9 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilecektir. Sınavın son başvuru tarihi ise 06 Ocak 2020 olarak belirlenmiştir. Ayrıntılı bilgiye www.deneyapturkiye.org internet adresinden ulaşılabilmektedir." dedi.
İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin YALÇIN konuşmalarında; " TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Bekir ÇENGELCİ'ye Deneyap Atölyelerinin kurulumu, öğrenci ve eğitmen seçimleri konularında verdiği aydınlatıcı bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Değerli okul müdürlerim, projenin başarısı yetenekli ve ilgili öğrencilere ulaşılmasına ve onların bu gelişim sürecine dâhil edilebilmesine bağlıdır. Dolayısı ile düzenlenecek bu seçme sınavının, fırsat eşitliğini sağlaması bakımından, tüm öğrencilere duyurulması büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda, broşür ve bilgilendirme metni ile öğretmen ve öğrencilerimizin bilgilendirilmesi, sms, elektronik posta gibi çeşitli iletişim kanalları ile velilerimize duyurulması hususunda gerekli özeni gösterelim. Çalışmalarınızda şimdiden sizlere başarılar dilerim" dedi.
Toplantı dilek ve temennilerin alınmasıyla sona erdi.